Kapcsolat

TAMONKA
KÖNYVELŐIRODA KFT
6451 Tataháza
József A. u. 33.

Tel: +36-70/6366-277

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek:
8.00-12.00 13.00-16.00

Szombat-Vasárnap:
zárva

Idézetek

"Ahogy másokban megpróbáljuk felfedezni a legjobbat, akkor valahogy magunkból is a legjobbat hozzuk ki." William Arthur Ward

"Egyikünk sem jut ki innen élve, így kérlek, többé ne kezeld magad elkésett gondolatként. Edd a finom ételt. Sétálj a napsütésben. Ugorj az óceánba. Mondd ki azt az igazságot, amit rejtett kincsként őrzöl a szívedben. Légy bolondos. Légy kedves. Légy furcsa..Semmi másra nincs idő." /Richard Gere/

NAV Közlemény a 13M30 jelű nyomtatvány kiállításának változásáról

2014.01.24.

Az 13M30-as nyomtatvány kitöltési utasításában megjelent, hogy az év közben kilépő munkavállalóknak január 31-ig összesített igatolást kell kiadni, akkor is, ha kilépéskor megkapta az Adatlapot.

Idézet a kitöltési utasításból:

"A törvényi rendelkezések értelmében a munkáltató, kifizető abban az esetben is köteles összesített igazolást adni, ha az adóévi kifizetéseknél állított ki igazolást, vagy ha a kilépő munkavállaló részére kiállította az Adatlap2013 elnevezésű jövedelemigazolást. Munkáltatók esetében nem pótolja az összesített igazolás kiállítását az sem, ha a munkáltató vállalja az adó megállapítását, vagy a munkavállalók helyett kitölti az adóbevallást! Az igazolás kiállításának elmulasztása miatt bírságot szabhat ki az adóhatóság. Az összesített igazolás másolatát az elévülési idő lejártáig meg kell őrizni."

Közlemény

Az adminisztrációs terhek további csökkentése érdekében eltekintünk a 13M30 jelű összesített igazolás kiadásától az év közben megszűnt munkaviszonyosok részére akkor, ha a kilépő adatlapot (Adatlap 2013) a volt munkavállaló a kilépéskor megkapta. A kilépő adatlapot elfogadjuk a 2013. évi személyi jövedelemadó bevallási kötelezettség teljesítéséhez szükséges igazolásként.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Forrás: NAV

vissza