Kapcsolat

TAMONKA
KÖNYVELŐIRODA KFT
6451 Tataháza
József A. u. 33.

Tel: +36-70/6366-277

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek:
8.00-12.00 13.00-16.00

Szombat-Vasárnap:
zárva

Idézetek

Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve. (Szent-Györgyi Albert)

Ha hinnél, tudnád, a Nap nem csak lenyugszik, de másnap újra fölkel. (Müller Péter)

Igazolás kezelés változásai

2016.08.19.

"A hatékonyabb ügyintézés érdekében" ....

A mo.hu Hírközpont tájékoztatója:

2016.06.29-től "a hatékonyabb ügyintézés érdekében továbbfejlesztettük és egységesítettük az igazolások kezelését valamennyi szolgáltatásunknál. A fejlesztés eredményeképpen mind a feladó, mind a címzett igazolást kap a küldött dokumentumok kézbesítéséről, illetve a címzett általi letöltéséről. Az igazolásokat olyan elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott PDF fájlban kapják meg az érintettek, amely tartalmazza a dokumentum legfőbb leíró adatait (pl. feladó, címzett). "

Ennek eredményeként egy leadott bevallásról 5 db értesítést kapnak a könyvelők: Feladási igazolást, átvételi értesítőt, letöltési igazolást és a NAV által küldött EBEV nyugtát, melynek letöltésekor egy letöltési igazolást is küldenek.Az értesítési tárhelyet és evvel együtt a bejelentett e-mail címhez tartozó levelezőt elárasztó levélszemétből kell kiválogatni az értékes információt tartalmazó értesítéseket. (20 db bevallás leadásakor 100 db értesítés jön!!!)

Ennek megszüntetésére tett ígéretet az Ügyfélkaput üzemeltető Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt :"Augusztus elején élesítésre kerülő átmeneti megoldás lényege, hogy a rendszerüzenetek megjelenését beállítható szűrőkkel személyre szabhatják a felhasználók. "

Augusztus elején kiderült, hogy az ÁBT-s üzenetek szűrésétől leállhatna az ügyfélkapu.

Az MKOE közzétette az ügyfékapu fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseket, ami innen tölthető le.

A könyvelők nem várnak tovább, hanem saját maguk fejlesztenek!

vissza